5 manieren om sim only te vergelijken

Sommigen kiezen er niet voor sim only abonnementen te vergelijken. Ze verlengen simpelweg hun abonnement. Dit is echter meestal niet verstandig. Het vergelijken van bundels voordat je een nieuw abonnement afsluit heeft meerdere voordelen, onder andere op het gebied van bundel samenstelling en prijs. Daarom lees je in dit artikel 5 manieren om sim only te vergelijken!

Sim only vergelijken

Het vergelijken van sim only heeft dus meerdere voordelen. Maar hoe vergelijk je precies? Dit kan op basis van:

  • Providers
  • Bundel
  • Prijs
  • Contractduur
  • 4G / 5G internet

Hieronder lees je meer per manier.

Providers

Er zijn verschillende sim only providers. De een focust zich op goedkope abonnementen, de ander op grote bundels, en weer een ander op veel mogelijkheden tot flexibiliteit. Oftewel: doordat er meerdere verschillende sim only providers zijn, is het een goed idee om op basis van aanbieders te vergelijken.

Bundel

De samenstelling van je bundel is voor groot belang bij hoe je je abonnement ervaart. Het is vervelend om iedere maand belminuten en/of data tekort te komen. Teveel betalen voor data/belminuten die je niet gebruikt is echter ook zonde. Vergelijk dus goed bundels en maak een keuze op basis van je verbruik.

Prijs

Natuurlijk is de prijs van een abonnement een belangrijke factor. Daarom is dit ook een goed punt om op te vergelijken. Meestal zijn virtuele providers (MVNO’s) goedkoper dan de ‘grotere’ aanbieders. Aangezien meerdere providers goedkope sim only abonnementen hebben, is het vergelijken van belang om te besparen. 

Contractduur

Er zijn drie contractduren bij sim only’s: maandelijks opzegbaar, 1 jaar, en 2 jaar. Dit is een belangrijke beslissing, omdat alle contractduren voordelen en nadelen hebben:

  • Met een maandelijks opzegbaar abonnement ben je het meest flexibel, maar dit is wel de duurste contractduur.
  • Een abonnement van 1 jaar is goedkoper dan een maandelijks opzegbaar abonnement en korter dan een tweejarig abonnement, maar wel weer wat duurder dan een tweejarig abonnement en minder flexibel dan een maandelijks opzegbaar abonnement.
  • Een tweejarig abonnement is het goedkoopst, maar ook het minst flexibel.

Door abonnementen hierop te vergelijken, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

4G / 5G internet

Inmiddels is 5G internet al beschikbaar. Momenteel is het in Nederland echter alleen bij bepaalde sim only aanbieders mogelijk om een 5G sim only abonnement af te sluiten. Is dit voor jou belangrijk? En wil je alvast een 5G abonnement? Houd hier dan rekening mee en vergelijk providers op basis van 4G of 5G internet.