Apple of Android: wat zijn de grote verschillen?

De een houdt van Apple, terwijl de ander er niet aan moet denken en liever een telefoon met Android heeft. Je zou kunnen denken dat beide telefoons maar telefoons zijn en dat het eigenlijk op hetzelfde neerkomt. Echter zijn er wel degelijk verschillen te vinden. Dit begint al bij het besturingssysteem. Apple heeft namelijk een geheel eigen besturingssysteem ontwikkeld, namelijk iOS. Dit maakt de telefoons in alle opzichten anders en zal jou weer op een andere manier verder brengen. Maar wat zijn dan echt de grootste verschillen? Hieronder staan er een paar uitgelegd.

Prijsverschillen door het besturingssysteem

Zoals gezegd is het besturingssysteem een van de belangrijkste verschillen. Android is als Open Source ontwikkeld, wat betekent dat de broncode bereikt kan worden. De software van Apple is echter niet vrij toegankelijk. In dit geval kun je het gaan vergelijken met commerciƫle software als Windows. Hierdoor zijn de prijsverschillen ook aanzienlijk van de telefoons. Apple vraagt over het algemeen veel meer, terwijl de Android telefoons in verschillende prijsklassen voor komen. Zo kun je dus ook voor goedkopere modellen gaan van de nieuwste smartphones. Bij Apple zijn deze prijsverschillen niet aan de orde.

Verschillende uitbreidingen zijn mogelijk

Daarnaast heb je bij Android telefoons veel meer apps die gratis te downloaden zijn. iOS heeft slechts een beperkt aantal gratis gesteld, terwijl andere apps tegen betaling aangeschaft kunnen worden. Bij Android kun je het geheugen ook vaak uitbreiden door middel van een geheugenkaartje, terwijl het bij Apple vooraf al vaststaat. En ook hier betaal je weer extra voor als je meer geheugen wilt hebben. Daarnaast profiteer je bij Android regelmatig van waterdichte telefoons. Ook deze zijn in verschillende prijsklassen te vinden. Zo heb je dus ook betaalbare opties van de oudere en nieuwere modellen tot jouw beschikking.