De voordelen van een vast 030 nummer op je smartphone

Ben jij woonachtig in Utrecht en ben jij masseuse, aannemer, zorgprofessional of een andere zelfstandig ondernemer? En wil je altijd bereikbaar zijn op je eigen bedrijfsnummer? Een vast 030 nummer op je mobiel biedt de oplossing!

Maar hoe werkt een vast nummer op je mobiel? Welke voordelen heeft zo een vast nummer? En hoe komt het dat Utrecht netnummer 030 heeft? Dit artikel vertelt je de antwoorden.

Geschiedenis van het 030 netnummer

Vaste telefoonaansluitingen in Nederland werden een feit op 1 juni 1881, toen het eerste openbare telefoonnetwerk werd geopend in Amsterdam door de Nederlandsche Bell-Telephoon Maatschappij. Amsterdam had toen een handjevol vaste aansluitingen, namelijk 49, maar dit nam heel snel toe. Ook het aantal aansluitingen in heel Nederland steeg exponentieel in enkele decennia, waardoor er verschillende telefoondistricten ontstonden, waartoe de verschillende steden hoorden, elk met hun eigen kengetal. Dit kengetal werd in 1954 vervangen door het netnummer. Met de steeds toenemende abonnees en daarmee de steeds langer wordende telefoonnummers werd het noodzakelijk om de netnummers te verkorten. Het oorspronkelijke netnummer van Utrecht was 03400 en werd toen 030.

Vast nummer op je mobiel – hoe werkt dat?

Diverse belbedrijven bieden aan zzp-ers en zelfstandige ondernemers de optie om een vast nummer op hun smartphone te hebben. Een aparte vaste aansluiting is helemaal niet nodig hiervoor. De afhandeling voor een vast 030 nummer aanvragen kan al binnen een dag afgehandeld worden en binnen de kortste keren kun je al beschikken over je eigen vast 030 nummer. Ingaande en uitgaande gesprekken op je vast nummer voer je simpelweg vanuit je mobiel, omdat je vast nummer verbonden is aan je mobiele telefoon en de doorschakeling geschiedt automatisch.  Verder zijn er diverse andere functies, afhankelijk van het pakket dat je kiest, zoals voicemail, gesprekken automatisch doorschakelen naar een collega wanneer je niet kan opnemen of een wellkomstwoord. Al deze opties beheer je zelf via een app op je smartphone.

Wat zijn de voordelen?

Een van de voordelen voor ondernemers is allicht dat je met een vast nummer op je mobiel zakelijk en privé fijn gescheiden kan houden zonder aan bereikbaarheid in te boeten. Bereikbaarheid betekent in eerste instantie dat je zakelijke telefonische oproepen altijd kunt beantwoorden. In het ander geval wanneer je niet kunt of wilt opnemen, kun je middels een antwoordservice aangeven wanneer je weer beschikbaar bent of de beller vragen een berichtje achter te laten. Tot slot komt een vast nummer heel professioneel over en verhoogt het de imago van je onderneming.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *