De beste mogelijkheden voor een goedkope telefoon

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, maar wil je hier niet teveel geld aan besteden? Dan zijn er genoeg opties voor goede telefoons die niet zoveel geld kosten. Wat de voor- en nadelen zijn van de opties bespreken we in dit artikel. 

Refurbished

Een refurbished smartphone is een van de beste opties als je voor een goedkope telefoon wilt kiezen. Refurbished telefoons hebben al een eerdere eigenaar gehad en worden weer opnieuw aangeboden aan de consument. Maar voordat deze weer wordt aangeboden, worden de toestellen eerst volledig gecontroleerd. Onderdelen worden vervangen en refurbished telefoons krijgen pas de stempel refurbished wanneer deze naar behoren werkt. Kies je voor refurbished, dan heb je de mogelijkheid uit verschillende uiterlijke staten. Over het algemeen kun je kiezen uit goed, zeer goed en als nieuw. Deze verschillen zitten hem in de uiterlijke staat van het toestel. Een toestel die als goed bestempeld is, heeft zichtbare gebruikssporen. Een zeer goed toestel heeft lichte gebruikssporen en een toestel dat als nieuw is, is niet van nieuw te onderscheiden. Behalve dat het je honderden euro’s bespaart. Verder heb je bij refurbished telefoons over het algemeen 24 maanden garantie en een omruilgarantie. Bevalt het toestel niet? Dan kun je deze ruilen voor een ander toestel. Een ander voordeel is het feit dat het beter is voor het milieu. Doordat je het toestel een tweede leven geeft, hoeft er geen nieuw toestel geproduceerd te worden. Bij het produceren van smartphones komen namelijk een hoop giftige stoffen vrij die slecht zijn voor het milieu. 

Tweedehands

Naast refurbished zijn tweedehands toestellen ook veel goedkoper dan nieuwe toestellen. Het nadeel van tweedehands ten opzichte van refurbished is dat tweedehands telefoons niet gecontroleerd worden. Je koopt deze over van een particulier en je weet dus niet in welke staat het toestel zich verkeerd. Van buiten kan het toestel er goed uitzien, maar je weet niet hoe het toestel technisch presteert. Misschien is de batterij wel slecht of werkt de camera niet goed meer. Deze onzekerheden heb je bij refurbished telefoons niet.

Oudere modellen

Een andere optie die je hebt is om te kiezen voor een ouder toestel dat al een tijdje geleden uitgebracht is. Het is een ouder model en is daarom goedkoper dan een toestel dat pas een maand geleden gelanceerd is. Tuurlijk is het zo dat de nieuwere modellen weer betere prestaties leveren, maar als dat jou niet uitmaakt, dan is een ouder model telefoon ook een goede keuze!