Binnenkort een nieuwe smartphone aanschaffen? Overweeg deze opties

Sinds een aantal jaren is het gebruik van smartphones erg populair. Deze apparaten zijn dus ook niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dit heeft vooral te maken met de verschillende soorten apps. Een voorbeeld van deze apps zijn google maps en andere navigatieprogramma’s.

Daarnaast zijn de verschillende soorten sociale media erg populair, niet alleen onder jongeren. De sociale media platformen zijn onder veel verschillende leeftijdsgroepen erg populair. Echter is facebook vooral voor de oudere generatie en worden tiktok en instagram vooral door de jongere generaties gebruikt.

De jongere generatie besteed gemiddeld zo’n 6 tot 8 uur per dag op zijn of haar smartphone. Dit is een groot gedeelte van de dag.

Aangezien je zoveel uren per dag op een smartphone zit, is het van belang dat je een goede smartphone hebt. Een goede smartphone is echter voor iedereen anders. Voor de een is een goede smartphone zo compact mogelijk. Daarentegen zijn er ook een aantal mensen die juist een zo groot mogelijk scherm willen.

Welke telefoon past bij mij?

Doordat er op dit moment zo veel verschillende telefoons op de markt zijn, kan het voor een aantal mensen lastig kiezen zijn. Dit is niets om je voor te schamen. Echter weet een andere grote groep wel heel goed welke mobiele telefoon zij willen.

Deze groep is veelal opgedeeld in twee soorten. De ene soort is erg fan van apple (ios) en de andere soort is erg fan van samsung (android). De fans van apple vinden dit merk erg fijn om mee te werken. De telefoons van apple zijn van goede kwaliteit en iedereen kan er goed mee omgaan.

Daarnaast zijn de telefoons van apple, ook wel iphones genoemd, goed beschermd tegen alle virussen en malware. Daarentegen zijn er ook samsung toestellen, deze toestellen zijn minder goed beveiligd tegen virussen en malware. De beveiliging van samsung is in veel gevallen minder goed, omdat je van allerlei verschillende websites apps en programma’s kunt downloaden.

Echter is dit bij apple niet mogelijk, je kunt hier namelijk alleen maar gebruik maken van de app store. Naast het verschil in gebruiksvriendelijkheid, zit er ook een fors verschil in prijs.

Het prijsverschil is namelijk aanzienlijk, het toestel van apple is in sommige gevallen bijna twee keer zo duur dat het toestel van samsung. Kortom, de keuze van je smartphone is veelal gebaseerd op het budget en je vorige gebruikservaringen met beide softwaresystemen.

Prepaid of abonnement?

Wanneer je de juiste smartphone gevonden hebt, is het nu tijd om te kijken welke provider het best bij jou past. Op dit moment kun je kiezen uit een abonnement en een prepaid simkaart.

Het grote verschil tussen deze twee is dat een abonnement maandelijks geld kost. Daarentegen betaal je bij een prepaid simkaart van prepaidsimkaart.net in een keer vooraf.

Daarnaast kun je door middel van een abonnement je telefoon af betalen, dit bedrag is dan verwerkt in het maandelijkse abonnements tarief. Echter is dit bij een prepaid toestel niet het geval, deze dien je vooraf te betalen.